söndag 6 mars 2011

Hallon och bananmuffins.

Idag har jag provbakat lite muffins inför kommande kalas, hjälp vad mycket det är att fixa... Receptet var busenkelt och supersmarrigt! Muffinsen ska också toppas med lite vaniljkesella för den bästa smaken.



För ca 12 st

150 gram smör eller margarin
5 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 st ägg
2 dl mjölk
1 st banan
2 dl hallon

flagad mandel
250 gram vaniljkesella

Gör så här:

♥ Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet och ställ åt sidan att svalna.
Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke.

♥ Vispa samman äggen och mjölken och häll ner blandningen i de torra ingredienserna. Rör smeten slät och tillsätt det ljumma matfettet. Rör åter smeten slät.

♥ Hacka halva bananen och skiva resterande. Vänd ner bananhacket tillsammans med 1 dl av hallonen i smeten.

♥ Skeda upp smeten i mellanstora muffinsformar så att de blir fyllda till ca 3/4 med smet. Stick ner de sparade bananskivorna i smeten och strö över de sista hallonen. Strö över lite flagad mandel.

♥ Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Servera dem kalla, garnerade med en klick vaniljkesella.

Receptet fann jag på kokaihop.se

Lycka till kompisar!

2 kommentarer:

en söt liten kommentar